Nieuwe schelpen op de Zeebodem van de Zuiderzee

De paden in de Tuin Pronkjewail op ’t Nije Laand – Tuin in de Noordoostpolder zijn van schelpen. Een mooi natuurlijk product, waarvoor geen fundering nodig is (niet te doen in onze tuin van 5500 m2) en wat heel flexibel is: ligt het pad op een later moment toch niet op de goede plaats, dan wordt het zo weer tuin door het met de tuinfrees om te spitten. Daarnaast pas het heel goed in de natuurlijke uitstraling van onze tuin, in het bijzonder op het schelpenstrandje bij de vijver (zie de foto hieronder) Tenslotte sluit het mooi aan bij de ontstaansgeschiedenis van de Noordoostpolder, waar onze tuin gelegen is: in 1942 is deze polder drooggelegd in de voormalige Zuiderzee.

In de tuin van 5500 m2 zijn enkele honderden strekkende meters aan paden alsmede een paar terrasjes aangelegd. Tot voor kort waren hierop 50 m3 schelpen verwerkt. Omdat de meeste paden een nieuwe laag schelpen nodig hebben en een aantal moeten worden versterkt, zijn 10 m3 nieuwe schelpen aangeleverd. Er is dus weer wat te doen: 10.000 liter nieuwe schelpen, oftewel 166 kruiwagens van goed 60 liter, wachten op verspreiding door de tuin. Eerst in de kruiwagen, dan in bultjes verdelen op de paden, uitharken en klaar!

Deel dit actuele nieuws

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Wij zijn in 2024 op de volgende dagen van 10 tot 17 uur open:

  • Zondag 16 juni (Rozen)
  • Zondag 30 juni (Rozen) 
  • Zaterdag 4 augustus 
  • Zondag 15 september : Grassen.
Volgs ons voor het laatste nieuws
Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.