Over ons

Eiko de Vries & Eveline Volmer

Op zoek naar rust en vooral ruimte voor onze tuinliefhebberij zijn wij in 2007 in Kraggenburg in de Noordoostpolder op een voormalig fruittelersbedrijf neergestreken. We wonen op een erf, dat in 1954 door de Domeinen van de Staat is aangelegd als onderdeel van het fruittelersgebied (appels en peren) rondom Kraggenburg. We wonen op loopafstand van het Voorsterbos en het Waterloopbos en op fietsafstand van de natuurgebieden Kadoelerveld en Zwarte Meer met het Vogeleiland.

Het bestaande erf met tuin van 3000m2 konden we bij de aankoop direct uitbreiden met 3300m2. Op dit braakliggende stuk grond hebben we eerst een geheel nieuwe tuin ontworpen en aangelegd. Totaal kon nu een tuin van 5500m2 worden gerealiseerd. Een grote uitdaging, waarvan we destijds dachten: ”dit realiseren we met een tien jarenplan”. Gaandeweg bleek dit langer te gaan duren, temeer omdat we de bestaande tuin uiteindelijk ook naar onze eigen ideeën en smaak volledig opnieuw hebben ontworpen en aangelegd.

Het werken in de tuin is voor ons ontspanning en een mooie afwisseling ten opzichte van onze banen. Eveline werkt als verpleegkundige in de thuiszorg, Eiko als bestuurder bij pensioenfondsen en is als docent verbonden aan de opleiding voor pensioenfondsbestuurders (SPO Nyenrode). De aanleg en het onderhoud aan de tuin doen we grotendeels zelf met uitzondering van grote en zware klussen, zoals het bestraten van de terrassen, het graven van de vijver en het twee maal per jaar knippen van alle hagen.

Over de drempel geholpen!

Reeds vele malen hadden we ons zelf de vraag gesteld: zullen we onze tuin openstellen voor een groter publiek, of zijn we daar nog niet aan toe? Moet de tuin helemaal ‘af’ of, is die nu al boeiend genoeg, óók voor anderen? De vraag om mee te doen aan de Open Tuindagen van Groei & Bloei in de Noordoostpolder rondom Kraggenburg in 2018 heeft ons over de drempel geholpen!

Met schitterend weer mochten wij als starttuin in totaal 260 bezoekers verwelkomen. De reacties tijdens dit weekend waren zonder uitzondering méér dan lovend. Voor ons was daarbij een leuke ervaring om te horen en te zien (door toegestuurde foto’s van bezoekers) hoe anderen naar onze tuin kijken en die beleven. Een pluim voor onze noeste arbeid van de afgelopen tien jaren.

Nu we over de drempel zijn geholpen, stellen wij onze tuin regelmatig open. 

Eiko de Vries & Eveline Volmer.

Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.