Pronkjewail op ’t Nije Laand door de (Foto)Lens van Elfi Peters

Tijdens het weekend van onze laatste Open Tuindag van 2019 op 21 september bezochten een tweetal fotografen onze tuin: Elfi Peters en Joop Huner. Zij hebben beide schitterende foto’s van en in onze tuin gemaakt. We hebben van hen beiden een selectie van hun opnames ontvangen en mogen die publiceren, waarvoor hartelijk dank! Onder het motto ‘Pronkjewail op ’t Nije Laand – Tuin in de Noordoostpolder door de foto(lens) van Elfi Peters’ publiceren wij hier onder de selectie van de fotos’ van Elfi, waarop haar kijk op onze tuin is vastgelegd. Als je de foto’s van beide fotografen vergelijkt, dan is het erg leuk om te zien, dat ze beiden een eigen stijl van fotograferen hebben en met andere ogen naar onze tuin en de planten, heesters en bomen daarin, kijken. Wat daarnaast opvalt, is dat op verschillende foto’s de gevolgen van de hele het en droge zomer van 2019 te zien is.

het einde van de boog met rozen, clematis en blauwe regen
Brahma (wit zwart Columbia) ‘gezusterlijk’ naast Barnevelder
Zicht over de vijver met op de achtergrond de imposante taxusbomen (baccata en hicksii)
Het paadje richting de Cersis-bomen met rechts Italiaanse Aronskelk
Dahlia ‘Bright Eyes’
Het schaduwterras met daarboven de dakplatanen
Strandje bij de vijver met zitje. Links vooraan Geranium. De Nothofagus (rechts) is door de droge zomer al helemaal kaal.
Fluweelboom met op de achtergrond het prieeltje met oranje Trompetbloeier. Links de ‘sporen’ van een hele hete en droge zomer in 2019.
Prairituin met links kogeldistel, in het midden de Duindoorn met daar voor Eupatorium en vooraan Phlomis
Een blik over de tuin aan de zuidzijde van het huis. Links o.a. Rudbeckia, Salvia en Verbena bonariensis. Op de achtergrond in het middel de Treurwilg en rechts de Cercis-bomen.
Links Rode Boskoop, rechts Zoete Kroon. Op de achtergrond de uitloop van de kippen. De Pruimenboom is ook al helemaal kaal.
Glaskunst van Sija Brouwer met Verbena bonariensis

Deel dit actuele nieuws

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Wij zijn in 2024 op de volgende dagen van 10 tot 17 uur open:

  • Zondag 16 juni (Rozen)
  • Zondag 30 juni (Rozen) 
  • Zaterdag 4 augustus 
  • Zondag 15 september : Grassen.
Volgs ons voor het laatste nieuws
Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.