Volop bloesem in de Noordoostpolder.

Onze tuin ligt in het fruittelersgebied rondom Kraggenburg, in het zuidoosten van de Noordoostpolder. Een bezoek aan onze tuin op maandag 22 april (2de paasdag) is prima te combineren met het fietsen van de bloesemroute.

Deze prachtige route gaat dwars door het bloesemgebied en is uiteraard in het voorjaar op zijn mooist wanneer de fruitbomen volop in bloesem staan.

In de lente komt u ogen te kort om al het moois te zien. De fruitbomen bloeien in maart, april en mei, (overigens niet allemaal op dezelfde tijd). Eerst vormen de sneeuwwitte kersen- en pruimenbloesems zich, gevolgd door de eveneens witte perenbloesem en uiteindelijk de roze appelbloesem. De maand april wordt hierom ook wel de bloesemmaand genoemd.

De route leidt verder langs weilanden en bossen, waar u veel weide- en watervogels, zoals kievieten, waterhoentjes, wilde eenden en vissende reigers kunt bewonderen.

Startpunt is bij Vink Fruitboerderij, hier kunt u uw auto parkeren en uw elektrische fiets opladen.

 

Indien u de bloesemroute gaat rijden en daarbij onze open tuin wilt bezoeken, dan moet u tussen de fietsknooppunten 38 en 14 linksaf, of tussen de fietsknooppunten 38 en 3 (direct) rechtsaf, de Hertenweg ingaan.

 

De fietsroute vindt u op:

 

https://www.route.nl/fietsroute/540717/bloesemroute

Deel dit actuele nieuws

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Wij zijn in 2024 op de volgende dagen van 10 tot 17 uur open:

  • Zondag 16 juni (Rozen)
  • Zondag 30 juni (Rozen) 
  • Zaterdag 4 augustus 
  • Zondag 15 september : Grassen.
Volgs ons voor het laatste nieuws
Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.